ATA’YI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Alaçam’da da törenlerle anıldı.

Alaçam Cumhuriyet Meydanında Atatürk’ü anma ve çelenk sunma programına Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas Acar, daire amirleri, kamu kurum kuruluş yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 09.00’da Çelenklerin anıta sunulmasının ardından 09.05’de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci tören, Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda saat: 09.45'de Alaçam Şehit Erdal Bolat Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başlayan program Şehit Erdal Bolat Anadolu Lisesi öğretmeni Cemil Uçma tarafından günün önlem ve anlamına dair konuşmasında şunları söyledi: Bugün Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85'inci yıl dönümünde onu anmak için toplanmış bulunuyoruz.

Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de 57 yaşındayken Dolmabahçe Sarayı'nda saat 09.00'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin bağımsızlık savaşının önderidir. 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış, Türk milletini tek bir amaç etrafında birleştirmiş ve bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Bu savaş, milletin birlik ve beraberlik içindeki gücünün bir göstergesidir. Bundan bir asır önce İstiklal Harbini başlatarak, Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin en önemli değerlerinden biridir.

Yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşını başarıyla yöneten bir komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçen Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalıştı ve bu düşünce uğruna kendini Türk milletine adadı.

Atatürk'e ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." anlayışı ile bize bırakılan bu mirası, ilelebet sürdürmek, yaşatmak ve milletimizi muasır medeniyetler içerisinde en yüksek konuma taşımak için yılmadan, usanmadan büyük bir azim ile çalışmak olacaktır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onunla birlikte, ahirete irtihal etmiş tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi ve şehitlerimizi, rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için her alanda çalışan, mücadele eden, katkı sağlayan herkesi tazimle anıyorum dedi.

Alaçam Şehit Erdal Bolat Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından okunan şiirler ve slayt gösterileri ile devam etti. Programda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda yapılan programa Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özkurt, daire amirleri, kamu kurum kuruluş yetkilileri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

11-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-2023

Yayın: 11.11.2023 - Güncelleme: 11.11.2023 01:20 - Görüntülenme: 139