Mrt

Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının bereketini ve paylaşma ruhunu temsilen bir araya gelerek geleneksel iftar programının ikincisini gerçekleştirdi. Renkli ve samimi atmosferde gerçekleşen bu özel etkinlik, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve şehit yakınlarının bir araya gelmesine vesile oldu.

Mrt

Okulumuz Muhasebe öğretmen ve öğrencileri tarafından İlçemizdeki Mali Müşavirler ziyaret edildi, Dünya Kadınlar Günü ve Muhasebeciler haftaları  kutlandı.

Mrt

Tarımla uğraşan ailelerin, Muhasebe ve Finansman  öğrencimiz olan çocukları ile yeni hedefimiz; tarımda şirketleşme ,marka oluşturma ve pazarlamada farkındalık oluşturmak. Bu amaç için OMÜ Tarım Ekonomisi bölümüyle buluştuk ve bundan sonra birlikte faaliyetler yapmak üzere söz aldık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimiz tebrik ederiz.

Mrt

Alaçam Toplum Sağlığı Merkezi diş hekimleri Elif İŞLEYEN ve Özgür HACIBEKİROĞLU tarafından okulumuz 9. sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek diş taraması yapılmıştır. Okulumuza desteklerinden dolayı Alaçam Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına, Diş Hekimleri Elif İŞLEYEN ve Özgür HACIBEKİROĞLU'na hemşire Mustafa KARASU'ya teşekkür ederiz.

Şbt

1. Dönem yapılan anket sonucunda Dönemin Öğrencisi olarak seçilen Kemal OSMA' ya plaketi okul idaresince verilmiştir.

Ock

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji verimliliği hizmetlerinin etkinliğini ve toplumda enerji verimliliği bilincini artırmak amacıyla eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştirmektir. Ayrıca ülkemizin enerji verimliliği amaç ve hedeflerine ulaşmak üzere gerçekleştirilmesi öngörülen iletişim faaliyetlerinin planlanmasına yönelik olarak ‘rehber niteliğinde’ “Enerji Verimliliği İletişim Planı” oluşturmak ve bu plan çerçevesinde hareket etmektedir.

Ock

27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulübü öğretmenleri Nursen Genç, Fahrettin Söylemez önderliğinde kulüp ve okul öğrencileri ile öğretmenlerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

Kas

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olması nedeniyle lösemili çocuklar hakkında farkındalık yaratmak ve lösemiye dikkat çekmek için lösemi hakkında okulumuz öğrencilerine bilgi verildi.

LÖSEV

L Ö S E V'in kuruluş amacı; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yani sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir. Türkiye'de her yıl 1000-1200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocuklar arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple L Ö S E V gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yan sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. İnsanları lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek, tedavisi için erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklara doğru yaklaşımları öğretmek için 2 - 8 Kasım tarihlerini içine alan hafta Lösemili Çocuklar Haftası olarak düzenlenmiştir. Hafta süresince okullarda yapılacak etkinliklerle öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesi amaçlanmıştır.

Yardımseverler LÖSEV'e nasıl destek olabilir?

Evlerinde kullanmadıkları eşyaları yollayabilir, bankaya gidip bağışta bulunabilir, gönüllümüz olarak çocuklarımızı ziyaret edebilir veya kan bağışı yapabilirler.  Ailelere gönderilen yardım paketleri için ev eşyası, giysi, gıda ve temizlik malzemesi bağışı alınıyor.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yılını coşkuyla kutladık.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Peygamberimiz Hz. Muhammedin(s.a.v) doğum günü vesilesiyle onun insanlığa vermiş olduğu mesajları ve örnek yaşamını bir nebzede olsa anmak, anlamak ve anlatmak üzere Mevlid-i Nebi programı yapılmıştır. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Bakanlığımızca öğrenci,öğretmen ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi,yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha güvende" projesi başlatılmıştır. Bu proje kapsamında İlk Yardım Uzmanı Hacer KARAMUK tarafından eğitimler verilmiştir. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Eyl

Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası, tarafından Ahilik Haftası etkinliği düzenlendi. Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaçam Esnaf  ve Sanatkarlar Odası, tarafından düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yaşar Görmez, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Aktaş, Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Siyasi Parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Eyl

Gaziler Günü programi öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Eyl

İlimizin denize olan uzun bir kıyı şeridinin bulunması, içerisinden geçen ırmakların, göllerin, göletlerin, kanalların, akarsuların, su birikintilerinin ve barajların çok olması sebebi ile başta çocuklar olmak üzere birçok vatandaşımızın serinlemek için girdikleri bu gibi yerlerde boğularak yaşamlarını yitirdiği görülmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, ilimizde suda boğulma olaylarına karşı dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için “Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma” sloganıyla faaliyetler yürütülmektedir. Bu kapsamda; öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerinin bilgilenmeleri amacıyla görseller yayınlanmıştır